Professioneel tuinontwerp en tuinaanleg

"Leven doe je buiten"

Aan de basis van de mooiste tuinen staat altijd een goed ontwerp. De Molen Groenvoorziening uit Hoogerheide helpt je graag bij het maken van een nieuw ontwerp of het realiseren van jouw eigen ideeën.

Wij maken een tuin voor je waar je lang van kunt genieten. Maak voor meer informatie of advies vrijblijvend een afspraak.

Van ontwerp tot uitvoerbaar tuinplan

Heb je plannen om je tuin in een paradijs te veranderen? Een volledig tuinplan begint bij het ontwerp. En het ontwerp begint bij de inventarisatie van jouw wensen en ideeën.

 

Vervolgens gaan wij na of wat jij wil technisch mogelijk is. Wij kijken niet alleen naar de zonstand, ook de ligging van je woning is belangrijk, de grondsoort en de zichtlijnen vanuit jouw woning.

 

Moet jouw tuin kindvriendelijk, diervriendelijk of onderhoudsvriendelijk zijn? Wil je een vijver, een waterpartij, gazon, sierbestrating of beplantingsvakken? Dat zijn slechts enkele van de wensen om rekening mee te houden.

 

Al je wensen spelen een rol bij het maken van een tuinplan, want een tuin is toch een verlenging van je woning.

Wij leggen jouw tuin aan

Je hebt concrete plannen of een tuinontwerp, maar hoe nu verder? De Molen Groenvoorziening zorgt ervoor dat je de tuin krijgt waar je lang van kunt genieten. Het geld dat je eraan uitgeeft, moet wel renderen: je krijgt het terug in de vorm van volop tuinplezier als De Molen Groenvoorziening bij jou maatwerk mag leveren.

 

Wij verzorgen het ontwerp, de aanleg en het onderhoud. In iedere stijl, naar elke wens, precies zoals je jouw tuin hebben wilt. Je tuin is in vertrouwde handen, daar staan een veelomvattende opleiding en ruime praktijkervaring garant voor.

 

Heb je een minder groot budget of heb je al een tekening laten maken bij een ontwerpbureau? Geen probleem. Ook de doe-het-zelver staan we graag bij met raad en daad. Wij vinden het niet erg als je zelf wilt meehelpen met de realisatie van jouw droomtuin. Gewoon omdat je dat leuk vindt, of om kosten te besparen.

 

Wil je zelf jouw tuin ontwerpen? Dan kunnen wij een beplantingsplan maken. Wil je zelf je tuin beplanten? Wij maken voor jou het ontwerp of zetten bijvoorbeeld de planten uit op de juiste plaats. Ben je een echte doe-het-zelver? Ook voor advies kun je bij ons terecht.

Een vijver brengt bruisend leven in jouw tuin

Wil je van je tuin iets bijzonders maken, denk dan eens aan een vijver. Daarmee creëer je een uniek stukje natuur naast de deur, waar je elk seizoen veel plezier aan beleeft. Bruisend van leven en altijd fascinerend. Je kunt je vijver zo mooi maken als je wilt en daarvoor hoef je echt niet over veel ruimte te beschikken. Zelfs de kleinste vijver geeft aan je tuin een apart accent.

 

We praten nu over een vijver, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Je kunt een stukje van je tuin reserveren voor een moeraslandschapje, of denk aan een vrolijk klaterend beekje, een borrelsteen, een fonteintje of een vogeldrinkbak. De Molen Groenvoorziening werkt hierin nauw samen met andere collega's. Op deze manier profiteer je niet alleen van de kennis van één bedrijf. Nee, juist door die samenwerking kun je profiteren van de gemeenschappelijke kennis van twee bedrijven.

Met water, in welke toepassing dan ook, kun je jouw tuin op bijzondere wijze verrijken. Het plezier dat je daaraan beleeft laat zich moeilijk omschrijven. Het lijkt een heel werk om een vijver aan te leggen, maar in werkelijkheid valt het allemaal best mee. De Molen Groenvoorziening kan je hierbij adviseren en/of het werk voor je doen, zodat je tijd hebt om van je vijver te genieten. Met een vijver creëer je een fascinerende wereld die je zal blijven verbazen.

Wat dacht je van een prachtig zonneterras met sierbestrating?

Wij kunnen je een ruim assortiment sierbestrating leveren tegen aantrekkelijke prijzen. Of het nu alleen gaat om de levering van het bestratingsmateriaal of om de volledige verzorging van de aanleg ervan, bij ons kun je altijd terecht!

 

Wil je de bestaande bestrating opgehaald hebben? Of een stukje bestrating erbij leggen? Ook dat is geen probleem voor De Molen Groenvoorziening.

 

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Zo heb je jarenlang plezier van je sierbestrating.

Laat jouw tuin naar wens maken met een tuinrenovatie

Een mens blijft niet zijn hele leven hetzelfde denken en doen. Je eisen veranderen voortdurend. Daar pas je je huis en interieur op aan, waarom dan ook niet de tuin? Ook die moet met je meegroeien en de ontwikkeling van jou en je gezin volgen. Pas dan voel je je lekker in je eigen ‘groene paradijs’.

 

Wij letten zoveel mogelijk op behoud van wat goed is, zoals mooie bomen, heesters enzovoort. Maar soms zijn oudere tuinen compleet uit hun krachten gegroeid. Door verkeerd onderhoud of te weinig onderhoud is er geen redden meer aan en moet er een compleet nieuwe beplanting worden aangebracht.

Voordelen hiervan kunnen zijn:

  • Minder onderhoudsintensief

  • Aanpassen aan kinderen/dieren

  • Ideaal voor senioren

  • In oude glorie herstellen